tag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post4430063925292475127..comments2023-05-29T17:42:20.871+02:00Comments on Champagne och mat: Legras & Haas 2008 bra champagne till rimligt prisElvishttp://www.blogger.com/profile/01230907414501386397noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-56862010494939380592014-09-07T02:50:01.516+02:002014-09-07T02:50:01.516+02:00Om vi tänker oss att vi testar ett antal 2008:or o...Om vi tänker oss att vi testar ett antal 2008:or om fem-sex år så tror jag inte att det kommer att vara någon generell skillnad i komplexitet mellan viner som släppts tidigt och sent. Däremot är det en smaksak vad man föredrar. Jag kan också nämna att det är en vanlig diskussion på champagneprovningar vilken av Bollinger GA och Bollinger RD man föredrar.<br /><br />Tittar man på ett kvalitetshus som Krug så släpper de sina viner sent. Årgångsvinerna brukar få ligga åtminstone 10 år på jästen. Andra, till exempel Roederer, har en annan filosofi och släpper sin Cristal relativt tidigt.<br /><br />Men visst kan det hos mindre hus och odlare vara så att de inte har råd att låta vinerna ligga längre även om de skulle vilja. Eller att de inte har plats i sina källare.<br /><br />Roederer Rosé 2008 och Vilmart Grand Cellier 2008 är för övrigt två exempel på att även tidigt släppta 2008:or kan vara väldigt bra!Elvishttps://www.blogger.com/profile/01230907414501386397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-20315393150100332572014-09-06T23:01:45.730+02:002014-09-06T23:01:45.730+02:00Hej !
Är det inte lite väl tidigt att släppa 2008!...Hej !<br />Är det inte lite väl tidigt att släppa 2008!?? Men de vill väl få ut pengarna så fort som möjligt, förmodligen är det väl räknenissarna som styr i den världen också!? Finns det inte en viss korrelationmellan år innan degorgering och komplexiteten? Vad säger du?<br />)KristerAnonymousnoreply@blogger.com