tag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post5567812052766612894..comments2023-05-29T17:42:20.871+02:00Comments on Champagne och mat: Lagring av champagne, del 3Elvishttp://www.blogger.com/profile/01230907414501386397noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-77840277329159632042012-05-05T15:31:09.279+02:002012-05-05T15:31:09.279+02:00Det måste vara ett PR-trick som Cattier, huset bak...Det måste vara ett PR-trick som Cattier, huset bakom Armand de Brignac, ligger bakom. Det är inte lätt att få lönsamhet i vintidningar...<br /><br />Det vore för bra för att vara sant att ett mediokert hus som Cattier plötsligt lanserar en ny non-vintage champagne (dessutom med 35% Pinot Meunier!) som direkt blir världens bästa champagne. Men det är absolut smart marknadsföring och ingen är gladare än jag om det sprutas Armand de Brignac i stället för Cristal på nattklubbarna.Elvishttps://www.blogger.com/profile/01230907414501386397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-42027889440831271732012-05-05T09:33:43.145+02:002012-05-05T09:33:43.145+02:00Jag har också läst på flera ställen att Armand de ...Jag har också läst på flera ställen att Armand de Brignac inte är en värdig kandidat bredvid andra klassiska tillverkare. Men vad var det med Brignac som gjorde att den kunde utses till världens bästa champagne år 2009 av Fine Champagne? Är det ett PR-trick som Brignac ligger bakom eller är Fine Champagne en tidsskrift som anses vara trovärdig och kunnig nog för att avgöra en sådan sak?<br /><br />Artikeln nedan: http://www.spruceup.se/artiklar/armand_de_brignac/documents/ADBFineChampagneLR.pdfAkademikernhttps://www.blogger.com/profile/09382299026286510621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-68677653739767502002012-05-04T22:25:16.413+02:002012-05-04T22:25:16.413+02:00Det handlar både om druvkvalitet och vinifikations...Det handlar både om druvkvalitet och vinifikationsmetoder. Av de prestigechampagner du nämner är Krug nummer ett. Det finns ingen mer pålitlig champagne än Krugs årgångsviner.<br /><br />Dom Pérignon är bra under bra champagneår (till exempel 1985, 1988, 1996 och 2002) men bör undvikas under svagare år. Cristal brukar vara ett pålitligt kort, varje gång den släpps.<br /><br />Armand de Brignac hör inte hemma i det här sällskapet. Det är en medioker champagne i dyr förpackning och är absolut inte värd så mycket som den kostar att köpa.Elvishttps://www.blogger.com/profile/01230907414501386397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-21842032057989507982012-05-04T21:39:25.988+02:002012-05-04T21:39:25.988+02:00Toppen inlägg Elvis! Tredje gången jag läser det n...Toppen inlägg Elvis! Tredje gången jag läser det nu. En undran som nu slog mig var om vad finns någon speciell sorts champagne som är extra värd att kika på? <br /><br />Tänker då på allt från märken till druvor. Vilka faktorer på själva vinet spelar störst roll för att kunna avgöra om vinet är en kandidat att ställa i källaren eller inte?<br /><br />Se till de exklusiva champagnerna som Armand de Brignac, Louis Roederer:s Cristal, Krug, Dom Perignon. Har de alla någon egenskap som de alla delar? Någon egenskap som gör dem extra värda att lagra?Akademikernhttps://www.blogger.com/profile/09382299026286510621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-77280712792039868722012-05-03T21:42:53.397+02:002012-05-03T21:42:53.397+02:00Hej
stort tack för ditt svar. Jag hade tyckt det ...Hej<br /><br />stort tack för ditt svar. Jag hade tyckt det varit jättesnällt om du orkat skriva några kommentarer om hur man gör. jag har många gånger stått och vägt om jag ska försöka göra en import via nätet men har ofta dragit mig från det när jag läst på SKV hemsida om att man ska skicka in en "deponeringssumma" till tullen innan m.m.<br />Jag har frågat många avdra intresserade och ingen utav dem har prövat göra det så jag hade blivit väldigt tacksam. Har varit inne på de sidorna du skriver ovan och hittat en del intressanta flaskor. De årgångarna går inte få tag på här hemma tyvärr om man som ajg blev intresserad lite för sent. har bara samlat i ungefär 1,5 år men det är aldrig för sent att börja :)Pedernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-91421939414277204952012-05-02T23:34:32.151+02:002012-05-02T23:34:32.151+02:00Peder,
Jag beställer mycket champagne från utlande...Peder,<br />Jag beställer mycket champagne från utlandet, främst ifrån England och Frankrike. Det är bättre utbud och nästan alltid billigare. För enstaka flaskor kan jag rekommendera Millesimes.com i Frankrike. Det brukar ta mindre än en vecka att få hem flaskor från dem. Om du vill köpa lådvis av vin så rekommenderar jag Farr Vintners (http://www.farrvintners.com/) eller Fine+Rare Wines (http://www.frw.co.uk/) i England, men då får man normalt vänta i 1-2 månader innan vinerna kommit.<br /><br />Det enda som är lite krångligt är att betala den svenska alkoholskatten vilket jag oftast (men inte alltid) gör. Det går tyvärr inte att deklarera alkohol digitalt vilket gör att det blir en del pappersexercis. Se Skatteverkets hemsida för hur man gör:<br />http://www.skatteverket.se/foretagorganisationer/skatter/punktskatter/allapunktskatter/alkoholskatt/privatpersonerskopavbeskattadalkohol.4.436232221132e42ec478000448.html<br /><br />Jag kanske ska skriva ett blogginlägg om det här...Elvishttps://www.blogger.com/profile/01230907414501386397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-11586221592928338022012-05-02T23:06:40.068+02:002012-05-02T23:06:40.068+02:00Hej, har du någonsin prövat att beställa champagne...Hej, har du någonsin prövat att beställa champagne från utlandet via internet? Är det krångligt? Jag är en nybliven champagneälskare som skulle vilja få tag på en del flaskor som är slut här hemma.Pedernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-47041065207955317402012-04-27T18:51:56.391+02:002012-04-27T18:51:56.391+02:00Hejsan Elvis
Hittade din blogg för ca 6 månader s...Hejsan Elvis<br /><br />Hittade din blogg för ca 6 månader sen och följer den sen dess. Trevligt med en kunning champagne Elvis :). För mig är det bara champagne som gäller eller en trevlig öl. Har börjat fylla upp min champagne källare och då är det alltid underhållande att läsa din blogg med tips och ideér. Men även roligt och intressant att läsa dina besök på restauranger världen över. Vad jag ville säga är en kanonblogg, bra jobbat, ser fram emot fler inlägg och må gott.jockenoreply@blogger.com