tag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post5599133234727146093..comments2023-05-29T17:42:20.871+02:00Comments on Champagne och mat: Rotselleri i köttfärssåsElvishttp://www.blogger.com/profile/01230907414501386397noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-32707985108465376592015-02-10T12:29:56.391+01:002015-02-10T12:29:56.391+01:00Pröva gärna med en liten skvätt cognac men se till...Pröva gärna med en liten skvätt cognac men se till att alkoholen kokar bortAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-13575729723563965782015-01-25T22:21:24.182+01:002015-01-25T22:21:24.182+01:00Tanken är inte att ösa på med spiskummin utan att ...Tanken är inte att ösa på med spiskummin utan att hålla det till en ytterst liten, liten puff med kryddburken!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-85355463453268374542015-01-23T10:01:40.840+01:002015-01-23T10:01:40.840+01:00Intressant med spiskummin - det blir ju onekligen ...Intressant med spiskummin - det blir ju onekligen en ganska speciell smak. Annars brukar jag stänka i lite worcestersås, det ger bra syra och smak. Sedan är det hyfsat proppat med umamiämnen också. Red Screamhttps://www.blogger.com/profile/04263538935813406316noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-30000093115262289382015-01-22T22:44:39.975+01:002015-01-22T22:44:39.975+01:00Hej igen,
Jag avskyr ketchup jag med. Trots detta...Hej igen,<br /><br />Jag avskyr ketchup jag med. Trots detta är det bra med sötma för att balansera syran i övriga ingredienser. Det räcker oftast inte med morötterna.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-2986604037070157022015-01-22T18:46:45.440+01:002015-01-22T18:46:45.440+01:00Tack för input! Jag avskyr ketchup coh tycker inte...Tack för input! Jag avskyr ketchup coh tycker inte att det behövs något sött i köttfärssås, men övriga tips låter bra.Elvishttps://www.blogger.com/profile/01230907414501386397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-31827764394598592112015-01-22T18:03:57.206+01:002015-01-22T18:03:57.206+01:00Tjena!
Alla bra raguer/köttfärssåser måste basera...Tjena!<br /><br />Alla bra raguer/köttfärssåser måste baseras på selleri, morötter och gul lök. <br />Sen efter smak:<br />- Tomater (lägg i tomatkvisten också, det kan låta tramsigt men funkar bra)<br />- Rötjut<br />- Buljong (beroende på om det är vegetarisk "köttfärssås" väljs lämplig)<br />- Spiskummin<br />- Cayennepeppar<br />- Vitlök<br />- Blandfärs / quornfärs / sojafärs<br />- Något sött, typ ketchup<br />- Salt / peppar<br /><br />Måtten är inte så viktiga, det viktiga är att du gillar slutresultatet. Sjud i typ...fyra timmar, eller säg fem timmar då.<br /><br />Perfektion!Anonymousnoreply@blogger.com