tag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post4448048448801117748..comments2023-05-29T17:42:20.871+02:00Comments on Champagne och mat: Fleur de Passion till fyndpris i novembersläppetElvishttp://www.blogger.com/profile/01230907414501386397noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-84691412015145287742012-11-01T09:21:07.591+01:002012-11-01T09:21:07.591+01:00Tack Daniel,
Jag har bara provat 2004:an två gånge...Tack Daniel,<br />Jag har bara provat 2004:an två gånger - jag har en orörd låda i källaren som jag tänkte försöka låta bli att öppna i några år till.<br /><br />Tack också för länken till din blogg - den ska jag följa!Elvishttps://www.blogger.com/profile/01230907414501386397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-4173003945129576712012-11-01T00:25:25.548+01:002012-11-01T00:25:25.548+01:00Hej,
Hittade din härliga blogg när jag kikade run...Hej,<br /><br />Hittade din härliga blogg när jag kikade runt på nätet. Jag precis som du älskar allt var Champagne har att erbjuda. Håller med om vad du säger gällande årgång 2005 att den kan variera något i kvalité främst beroende på vilka druvor som den är gjord på. Gällande Fleur de Passion är detta en av mina favoriter och har ett flertal av dem liggande för lagring i källaren. 2005 är bra men kommer skänka mycket mer glädje av att få ligga i källaren i ett tag (enligt mig). 2004 är dock en höjdare redan nu där jag älskar hur en viss hint av jordgubbe framträder i doften. <br />Har nyligen själv satt upp en liten blogg om du skulle vara intresserad: www.blog.champagneliv.se<br />Den är en del i mitt projekt/kommande bolag Champagneliv som kommer arbeta med att ta in "Growers Champagne" till svenska konsumenter.<br />Till sist, stort tack för en bra blogg och jag ser fram emot att följa den.<br /><br />Daniel<br /> Daniel Söderberghttp://www.blog.champagneliv.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-55920106013691247082012-10-30T21:45:32.725+01:002012-10-30T21:45:32.725+01:00Andreas, det kommer inte att vara några problem at...Andreas, det kommer inte att vara några problem att få tag på Fleur de Passion. Lagersaldot på 48 flaskor gäller Systembolagets centrallager ("depån") men därutöver kommer Fleur de Passion att finnas i ett drygt 40-tal butiker. Regeringsgatan i Stockholm får till exempel in 108 stycken och butiken i Nacka får in 60. Om du åker till Nacka på torsdag eftermiddag finns det säkert minst 55 flaskor kvar. Klicka på "Lager i butik" precis ovanför bilden på flaskan på Systembolagets hemsida så kan du se lagersaldo per butik.<br /><br />Kransen, minimal liggtid på jästen för årgångsmärkta champagner är tre år men de flesta låter sina årgångsviner ligga längre. Det finns dock redan ett antal 2007:or på marknaden. Jag har också hört att sendeggade champagner inte är lika lagringsdugliga som normaldeggade, men då handlar det om champagner som legat väldigt länge på jästen. Om en champagne släpps efter sex eller tio år på jästen är snarare en fråga om stil än om lagringsduglighet.<br /><br />Att Fleur de Passion inte genomgått malolaktisk jäsning är däremot mycket bra för lagringsdugligheten och det är en generell regel.Elvishttps://www.blogger.com/profile/01230907414501386397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-59648581920198904102012-10-30T18:58:40.095+01:002012-10-30T18:58:40.095+01:00 årgång 2005, det är väl minimal liggtid innan ... årgång 2005, det är väl minimal liggtid innan degorgering vad gäller någorlunda kvalitetschap?? Visserligen är väl lagringsdugligheten bättre då, än på sendegorgerade som väl är avsedda att konsumeras inom närtid... eller ?? (jag får nog repetera champ.kurserna ! ) vad säger experten ??<br />kransenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5165634151667223748.post-5656164233583619952012-10-30T18:44:21.465+01:002012-10-30T18:44:21.465+01:00Hur på hugget måste man vara för att få tag i en f...Hur på hugget måste man vara för att få tag i en flaska? Såg att det var ett lagersaldo på 48 flaskor.Andreasnoreply@blogger.com