tisdag 25 september 2012

Full fart på auktionen

Jag är på resande fot i jobbet och har inte haft tid att skriva på några dagar. Jag åt en fantastisk middag i Seoul i torsdags som jag kommer att återkomma till men först kan jag bara konstatera att det var bra fart på vinauktionen igår. Alla poster som jag tipsade om i förra veckan såldes över utropspris, i flera fall långt över utropspris. En av Dom Pérignon 1985-posterna gick för hela 6600 kr plus avgifter.

Tre flaskor Krug 1990 (som jag inte hade tipsat om) gick för extrempriset 26.000 kr och jag begriper ingenting. Det är mer än tre gånger marknadspriset. Med avgifter kommer de där flaskorna att kosta köparen över 10.000 kr styck. Man kan köpa en hel 6-låda av samma vin för knappt 20.000 kr i England. Det är bara att gratulera säljaren till en strålande affär.

1 kommentar:

 1. Hej !
  Grattis till Seoul etc! Ja det här med auktionen i Stockholm är väldigt konstigt!! Vissa saker säljs ju till otroliga priser! Jag har skickat in en hel del förslag på försäljning enär jag har för mycket i lager och jag tycker det är kul att köpa...! Men "värderingspersonen" har ej svarat på vissa viner som kanske ligger på ca 500:- styck netto, o sen tar de in en massa billigt vin från Nordic Light Hotel och det säljs till överpriser! Det visar att ”vad som helst” kan säljas, köparna köper ”vad som helst” bara det är auktion!!!
  Nåväl, tyvärr måste jag säga att den där Tarlant Discobitch nog inte var så jättebra. Jag tyckte den saknade nyanser och kändes ganska klumpig med en ngt för enkel eftersmak.Rätta mig om jag har fel! Jag har inte provat den andra ännu. Men, jag är alltså ingen expert, bara en glad (än så länge) amatör! Vad tror du om Palmer-79 ??
  Hälsar
  Kransen

  SvaraRadera