fredag 16 oktober 2015

Vilmart Coeur de Cuvée 2003

För några veckor sedan korkade jag upp en Vilmart Coeur de Cuvée 2003 tillsammans med min fru. Det var första flaskan ur en låda som jag hade glömt bort men till min glädje återupptäckte när vi flyttade hem till Sverige. Vilmart är en av mina absoluta favoritodlare och Coeur de Cuvée är hans toppvin. I och för sig var 2003 ett varmt och knepigt år men just Coeur de Cuvée brukar nästan vara extra bra under sådana år. 1992 och 1997 är två exempel på årgångar när Coeur de Cuvée varit en av de bästa vinerna i Champagne, alla kategorier.

Till min besvikelse var vinet platt och tråkigt. Lite för mycket ek på näsan och helt död i munnen. Defekt? Jag tror inte det. Dålig flaska? Jag hoppas det. Tunnel? Det är alltid svårt att sia om.

Ikväll korkade jag upp flaska nummer två ur lådan och det var ett helt annat vin. Också ek på näsan förstås men elegant och förförisk i munnen. Påminde lite om Selosse i stilen och det brukar jag inte tycka.

Jag kan inte påminna mig om att jag druckit någon bättre 2003:a. Det skulle vara första släppet av Jacques Selosse Les Carelles i så fall.

3 kommentarer:

 1. Hej Elvis,
  Can u reply to my email franck@franskabubblor.se I would like to invite you to a champagne tasting in November / Stockholm.
  Franck

  SvaraRadera
 2. Tja,

  Vet du när systembolaget lanserar årets Selosse?

  MVH// Léonel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i början på december.

   Substance och VO släpps den 3 december. Och sedan Initial den 4 december.

   Radera