fredag 19 februari 2016

Två bra restauranger i Djursholm

Restaurangutbudet i Sverige blir bara bättre och bättre. Nu finns det till och med bra restauranger ute i förorter till Stockholm. På Djursholms torg, ett trist litet torg som man helst undviker, ligger nu två restauranger med ambitioner: Monrad’s och YOLO.

Båda har trevlig inredning, jättebra service och bra menyer. På Monrad's ligger fokus på skaldjur och fisk av hög kvalitet även om det också finns ett par kötträtter på menyn. Alltid vällagat och bra råvaror. På sommaren har de en trevlig uteservering också.

YOLO har lite högre ambitioner med maten med en åttarätters avsmakningsmeny med vinpaket, men när jag var där var rätterna mer intressanta och snygga än goda. Stämning och service lyfte dock intrycket så det blev ett bra besök ändå. När kockarna på YOLO får till det kan det säkert vara riktigt bra men Monrad's är min favorit av de två.

4 kommentarer:

  1. Jag uppskattar ditt terminologival "ute i förorter till Stockholm". Visst stämmer det på Djursholm och resten av Danderyds kommun rent geografiskt sett, men ordet får nog de flesta att tänka på miljonprogramsområden och yttre T-banestationer snarare än Djursholms torg. :-) Hyrde själv faktiskt ett litet rum i Djursholm de första tre åren jag bodde i stan, praktiskt med Roslagsbanan in till KTH. Men det var länge sedan.

    SvaraRadera
  2. hah måste hålla med om att förorten kanske inte ska förknippas med djursholm :)

    SvaraRadera
  3. Ja, vad folk förknippar med förort är ett stort problem! Vad ÄR är då Djursholm? En byhåla? En norrländsk stad? En förstad?

    SvaraRadera