onsdag 7 september 2016

Uppskruvade priser på auktionen

Jag är glad att jag inte rekommenderade köp av någonting på höstens första auktion. Och jag som ändå behöver fylla på källaren efter inbrottet.

Några priser stack verkligen iväg. Vem köper till exempel en flaska Dom Pérignon 2000 för 2770 kr inklusive avgifter? Eller en Winston Churchill 2000 för 3505 kr??? Winston Churchill 2004, vilket är  en klart bättre årgång än 2000, kostar 1350 kr på Systembolaget. Helt galet.

Ja ja, kul att det är Winston Churchill som betingar överpriser för en gångs skull, det är trots allt en väldigt bra champagne.

2 kommentarer:

 1. Du är igång igen efter mardrömmen!! Fint så, för oss som läser din blogg! Fasen, det skulle finnas en smart stöldmärkning av flaskor. Jag har en sorts, men den funkar inte om många skulle göra det. Det där med auktionsverkets värdering har förvånat mig flera år. Men det är folk som köper viner o betalar mycket mer än vad auktionspriserna internationellt ligger på, även mer än vad vinotek tar. Det är ju bara att gå in på vinopedia eller wine-searcher, så undrar jag ; vad är det för några som köper!?
  Hälsar
  Le

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag undrat länge, inte minst efter att auktionerna flyttade online. De som hittar till Stadsauktions webbplats borde ju kunna hitta till wine-searcher också.

   Radera