onsdag 11 oktober 2017

Årets Vilmart-släpp hos Franska Vinlistan

Häromveckan var det dags för året släpp av Jacques Selosse på Franska Vinlistan. Det var frestande men jag lyckades hejda mig från att köpa. Jag har tillräckligt med Selosse i källaren.

Men nu är det dags för årets Vilmart-släpp och då måste jag köpa.

Som trogna läsare av bloggen vet älskar jag Vilmart och måste ha både Vilmart Coeur de Cuvée 2009 och Vilmart Grand Cellier d'Or 2012 i källaren. 2009 är en ganska svag årgång i Champagne men just Coeur de Cuvée är alltid bra. Vissa tycker till och med att Coeur de Cuvée är bättre från årgångar som andra producenter har problem med (1997 och 1992 är två bra exempel på det). Själv tycker jag snarare att Coeur de Cuvée håller en så jämn och hög kvalitet att den helt enkelt sticker ut lite mer när andra misslyckas. 2012 är däremot ett riktigt bra år, dessutom min yngste sons födelseår, så jag kommer definitivt att köpa på mig en hel del Grand Cellier d'Or 2012. Mitt mål är att kunna spara några flaskor till min sons studentmottagning.

Årgångsrosén Grand Cellier Rubis Rosé 2010 gick att köpa redan förra året så den behöver jag inte fylla på men det är också en väldigt bra champagne. Det är inget fel på de årgångslösa vinerna heller och Grande Réserve finns att köpa på magnum för 699 kr.

För mer information om Vilmart hänvisar jag till den presentation jag skrev för tre år sedan.

3 kommentarer:

 1. hej du provar o provar...
  men provar du blint..du redovisar inte och blint är nästan bara det som gäller..om det ska vara seriöst..faktiskt!
  Tycka kan alla göra!
  Mr G...Proffsprovare sen 30-år

  SvaraRadera
 2. Den här bloggen handlar om champagner jag dricker och restauranger jag besöker. Till skillnad från "proffsprovare" betalar jag för nästan allt jag dricker. Och när jag köpt champagnen själv så är det ofta lite svårt att dricka den blint.

  "Det är blint som gäller om det ska vara seriöst". Det får stå för dig. Jag får inte betalt för att dricka, tjänar inga pengar på bloggen, men betalar för det jag dricker. Det tycker jag är seriöst nog.

  Men visst, när jag träffar mitt champagnegäng brukar vi ta med 1-2 flaskor var och få varandras viner serverade blint och sedan diskutera och gissa. Det är lärorikt men jag njuter lika mycket av att dricka oblint med min fru.

  SvaraRadera
 3. ja men psyket spelar en många spratt! Men det är bra att du betalar...Keep up!
  mrG

  SvaraRadera