söndag 25 november 2018

Vilken champagne ska man köpa som julklapp?

Champagne är en utmärkt julklapp. Det är ett extra festligt vin och även personer vars smärtgräns för vad viner får kosta ligger kring hundralappen väljer ofta att lyxa till det med champagne till nyår.

Vad ska man köpa då? För några år sedan fanns det ett par hyggliga alternativ under 300 kr men nu tycker jag att André Clouet Silver Brut Nature för 329 kr är den billigaste bra champagnen man kan hitta på Systembolaget. Ett ännu bättre alternativ är Diebolt-Vallois Prestige Brut för 389 kr. André Clouet är en bland de noirs, dessutom utan dosage, medan Diebolt-Vallois är en blanc de blancs så det är två helt olika typer av champagne.

En champagne som gått ner i pris de senaste åren är Gosset Grande Reserve (kostar nu 399 kr!) och den utser jag till årets julklapp. En mycket bra champagne som kommer i en mycket snygg flaska vilket är trevligt när man ska ge bort den. Om den inte finns kvar på hyllan så är både Pol Roger Brut Réserve och Louis Roederer Brut Premier bra alternativ för några tior till.

Vill man gå upp lite i pris och köpa ett årgångsvin kan jag varmt rekommendera Louis Roederer Rosé 2012.

Och vill man ge bort en prestigechampagne så tycker jag att Winston Churchill 2006 för 1.450 kr det bästa valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar