måndag 9 februari 2015

Lyxtapas i London

I höstas fick tapasrestaurangen Barrafina i London sin första stjärna i Michelinguiden. Det är kul att en restaurang där man på klassiskt spanskt tapasvis enbart kan sitta i baren och äta kan få en stjärna. Men får till och med plocka engångsservetter själv och det går inte att boka bord.

Det var Barrafina i Soho som fick stjärnan medan systerrestaurangen på Adelaide Street nära Covent Garden fortfarande väntar på sin.

På min födelsedag i förra veckan gick jag till Barrafina på Adelaide Street med en god vän som bor i London. Vi träffades där kl 19.00 och fick vänta i 45 minuter på att få plats i baren. Maten var fantastisk och restaurangen är väl värd ett besök!

Däremot hade de ingen champagne på vinlistan och det var ju ändå min födelsedag så efter middagen åkte vi till Claridge’s hotellbar. Där hade de 14 sidor champagne i sin barvinlista… Valet föll på Winston Churchill 1995, en underbar champagne! Däremot hade de inga vettiga champagneglas och helt fyrkantiga vitvinsglas så vi fick ta Bordeauxglas. Lite lustigt att ett ställe med en så ambitiös vinlista inte har bättre glas men Bordeauxglasen funkade bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar