söndag 10 maj 2015

Gosset på majauktionen

Kära läsare, till att börja med vill jag be om ursäkt för stiltjen här på bloggen. Jag har haft extremt mycket att göra den sista tiden med jobb och vår flytt från USA. Idag kom vi till Sverige med Norwegians direktflight från Los Angeles. Jag kan verkligen rekommendera Norwegians Premium-klass. Mat och dryck är inget att hurra för men väldigt gott om benutrymme och sköna säten, klart vassare än de stora bolagens Economy Extra.

Nu sitter jag med en jetlaggad son och tittar igenom utbudet på majauktionen som börjar imorgon. Utbudet är ungefär som vanligt men två poster som sticker ut är Gosset 1989 (två flaskor) och Gosset Celebris 1990 (två flaskor). Gosset är ett av mina favorithus och de här två champagnerna hör inte till vanligheterna på auktionerna.

2 kommentarer:

  1. Oh, jag hade missat att de sålde 1989 Gosset på auktionen. Vi drack den i mars förra året och då hade jag köpt den från Frankrike för knappt 700:-, så priset verkar ha legat lite högre här. Jag tyckte dock att den hade passerat sin peak då, även om den fortfarande var njutbar. Svårt att motivera 1000:-/flaska för den i dagsläget dock...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant! Det dyker upp ytterligare en Gosset 1989 på auktionen i nästa vecka. Utropspriset är 1200 kr och det ligger redan ett bud på 900 kr.

      Radera