tisdag 28 april 2015

Ryunique en stor besvikelse

Jag är tillbaka i Seoul och åt en fantastisk Korean BBQ till lunch igår. Sedan hade jag bokat bord på Ryunique, en restaurang som ligger på 27:e plats på San Pellegrinos topplista över de 50 bästa restaurangerna i Asien.

Ryunique ligger i stadsdelen Gangnam och det var en härlig puls utanför, med mycket människor i rörelse. Inne på restaurangen var det desto lugnare, med bara två middagssällskap i hela restaurangen, inklusive vårt.

Vinlistan saknade helt utskrivna årgångar vilket aldrig är ett bra tecken. Sedan misslyckades servitrisen helt när hon skulle öppna min medhavda flaska champagne, en Vilmart Grand Cellier d'Or 2008 som jag hade tagit med från USA. Korken sköts i taket med en smäll och hon sprutade ner både bordet och sig själv med champagne. Man ska inte ta bort grimman och sedan ställa ifrån sig flaskan på bordet utan att hålla i korken...

Maten var tyvärr riktigt dålig. Fantastiska uppläggningar men inget var riktigt gott, förutom efterrätten. Flera rätter var dessutom lite för söta vilket inte alls är likt det koreanska köket. Nej, Ryunique hör inte hemma på någon topplista och det finns hundratals bättre restauranger i Seoul.

Den inramade uppläggningen av efterrätten var däremot väldigt snygg:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar