fredag 29 april 2016

The Ledbury levererar trots ett par misstag

Efter dagarna i Moskva åkte jag till London för ett par dagars avkoppling med min fru. Vi bokade in två stjärnkrogar för våra kvällar där, dels enstjärniga Hedone med svensk kock, dels tvåstjärniga The Ledbury i Notthing Hill. Båda förtjänar ett eget inlägg och jag börjar med Ledbury. Eftersom vi hade ätit en tiorättersmeny på Hedone kvällen innan nöjde vi oss med fyra rätter på Ledbury. Man har tre alternativ för varje rätt och mina val föll på:

Artichokes, Violet and Chinese, Muscat Grapes and Walnuts


Roast Cauliflower, Lobster Butter, Basil and Parmesan


Cornish Turbot, Salsify, Oyster Cream and Brown Bread


Sedan hade vi svårt att välja efterrätt så vi bestämde oss för att ta in efterrätt per person (vi var fyra i sällskapet) och låta alla smaka av allt. Ett slags avsmakningsmeny av efterrätter.

Ledbury har en vegetarisk avsmakningsmeny och det var delvis därför som jag inledde med två vegetariska rätter. Allt var fantastiskt, inte minst efterrätterna!

Däremot strulade personalen till det lite. Först hade servitören missuppfattat våra beställningar av huvudrätten och kom med fel mat till två personer. Det rättades till snabbt och vi som fick rätt mat erbjöds att också få in nya tallrikar samtidigt med resten av bordet (vilket vi tackade nej till). Sedan blev det fel med vinet också. Vi drack en vit bourgogne från Saint-Aubin till huvudrätten men fick påfyllning av en champagne (Vouette & Sorbée) som hörde till ett annat bord. Ett pinsamt misstag som personalen snabbt löste på bästa sätt. Vi erbjöds en ny flaska vin och när vi tackade nej till det bjöd personalen på vinet.

När man rättar till misstag så här proffsigt så förtar det ingenting. Ledbury är en av Londons bästa restauranger och väl värd ett besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar