torsdag 4 augusti 2016

Vinkällaren stulen

När vi kom hem från semestern i förrgår upptäckte vi att vi hade haft inbrott i huset medan vi varit borta. Vi har inte hunnit installera något larm än så tjuvarna hade tagit gott om tid på sig och bland annat tagit med sig varenda flaska champagne. Över 200 flaskor champagne är borta och det känns väldigt tungt just nu.

15 kommentarer:

 1. Älskar din blogg och det du skriver och suger åt mig av allt du delar med dig av. Det är därför enormt tråkigt att höra vad du råkat ut för, känner verkligen med dig i denna stund. Att bli av med det du samlat på dig under lång tid såväl inrikes som utrikes,långtidslagrat, gjort research och investerat äldre och nyare varor osv. Det är oersättligt. Det är rent ut sagt bedrövligt + div alla andra fula ord jag känner till)!! :((

  Finns det något vi som dina följare kan göra för dig? Det låter futtigt, jag vet, men någonstans måste flaskorna ta vägen. Hoppas inte de dyker upp på kommande auktioner :( och att polisen lyckas säkra spår så att förövarna åker fast.

  Ta hand om dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ni får gärna hålla ögonen öppna efter Vilmart Coeur de Cuvée på magnum från 1998, 2005, 2006 och 2007. Jag tror att jag hade de flesta buteljerna i Sverige från dessa årgångar.

   Radera
 2. Oerhört tråkigt att höra. Ta hand om dig och familjen.

  SvaraRadera
 3. Oerhört tråkigt och kränkande med inbrott. Du ska veta att du är en stor inspirationskälla med din blogg, jag har läst alla inlägg. Hoppas att dina flaskor kommer till rätta. /Johan

  SvaraRadera
 4. Så sorgligt, ekonomiskt är det väl en sak men allt jobb och tålamod...
  Ligger huset avsides? Det känns som ett ganska styvt jobb att knycka en vinkällare, inga knarkartomtar som ligger bakom direkt.

  Jag lider med dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har definitivt tagit gott om tid på sig. De hade till och med stuvat om i vissa kartonger och plockat ut mindre värdefulla flaskor.

   Huset ligger mitt i ett villaområde på Lidingö.

   Radera
  2. Proffs med andra ord, äkta arslen på all sätt, fan vet vad de tänkt sig men de måste ha köpare uppradade. Vi får ha koll på vad som dyker upp på auktioner/forum, detta får inte passera ostraffat...

   Radera
 5. Nej!!! Så oerhört tråkigt! Jag förstår exakt hur du känner och lider verkligen med dig. Hoppas att du snart kan finna glädje och inspiration att börja bygga upp din källare på nytt! En tanke är att du kontaktar Vilmart, och ev andra producenter, och förklarar din situation för dem. Inte omöjligt att de, om tillgång finns, kan tänka sig att sälja lite äldre årgångar till dig.

  /Martin

  http://champagne-bloggen.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Just glädjen känner jag att jag behöver få tillbaka. Just nu känner jag inte särskilt sugen alls på att bygga upp en ny källare.

   Men jag kommer definitivt att kontakta Vilmart och Pierre Peters och förklara situationen.

   Radera
 6. Fy 17 vad tråkigt att läsa :-((. Kan bara instämma i ovanstående beklaganden, oerhört trist. Hoppas att du på ngt sätt kan finna både energi och glädje att börja om på ny kula - och att hitta viner! MVH Peter

  SvaraRadera
 7. Jösses vad tråkigt! Lider verkligen med dig och hoppas att skadorna går att minimera, få ut på försäkring i viss mån el dyl. Fortsätt blogga, om det är någon tröst är vi många som läser och uppskattar vad du skriver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Jag ska absolut fortsätta med bloggen.

   Radera