onsdag 29 mars 2017

Björn of Swedens underbara mjölkchoklad

Jag älskar choklad och framför mjölkchoklad av bra kvalitet. Tyvärr hittar man sällan det i Sverige. När vi bodde i Filippinerna var det hopplöst att hitta bra choklad (dessutom var det för varmt) men i Los Angeles hittade vi Black & Green, en organisk choklad från England som är väldigt bra. Deras mjölkchoklad innehåller 37 % kakao. Den har jag hittat i en mataffär i Sverige, ICA Stop i Täby, och det händer att jag tar en omväg förbi där bara för att köpa den.

Men häromveckan provade jag en svensk choklad som har blivit min nya favorit: Björn of Sweden som tillverkas av Malmö Chokladfabrik. Det är också en ekologisk choklad och deras mjölkchoklad innehåller 40 % kakao och rekommenderas varmt.


7 kommentarer:

 1. HOLY MOSES!
  Mjölk är för barn och dessutom förstör de eventuella fina aromerna i fin choklad..man producerar mjölkchoklad endast för profiten! Man använder aldrig de bästa bönorna till mjölkchoklad! De är liktydigt med baginbox som du häcklar så! Bara namnet borde vara en varning!
  Väx upp vet ja..eller håll dig till champagnen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, där fick jag. Däremot brukar jag väl inte häckla bag-in-box, inte här på bloggen i alla fall.

   Radera
 2. om de funnits på box!?..dessutom går choklad inte bra med champagne...vad tror du man har i champagnetryfflar? MCF har dock lyckats några ggr att göra mörk ok choklad! Fin choklad har i princip årgångar som vin men det mesta är gjort som de flesta champagner dvs..blandningar.
  Annars kan du gå på en chokladprovning och lära dig här:www.alltomprovningar.se/prova-chocklad-i-stockholm/

  SvaraRadera
 3. Hahah ja du Elvis vad har du gjort för att reta upp denna Gilles de R så mycket :)

  Men han har en poäng och det är att choklad inte passar till champagne, men å andra sidan så är all choklad godast utan dryck till precis som champagne är godast utan något till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart äter jag inte choklad eller något annat sött till champagne!

   Radera
 4. finns choklad "extra brut" allt är inte socker..men socker ingår i munnens smakpalett..finns inte lite där kantrar smakupplevelsen.. men all smak är inlärd..nästan!
  Vit choklad kan gå med champis...!? vissa kraftiga röda viner går bra åxå...beror sen lite på humöret!
  Man äter inte ...man går på smakäventyr!
  Champagne precis som andra viner absolut bäst med mat!!
  Om de är fina vill säga annars sjunker de som döda stenar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att champagne är jättebra med mat, men jag tycker också att prova champagne utan något till. Eller bara lite parmesan och surdegsbröd till.

   Radera