onsdag 25 april 2018

The Per Gessle Selection

Per Gessle är en av många kändisar som sätter sitt namn på vin, men till skillnad från de flesta andra verkar Per Gessle ha en genuint vinintresse och det är inga billiga boxviner han säljer. Nu har han, i samarbete med Pierre Péters, släppt en exklusiv champagne som heter Cuvée The Improver. Endast 400 flaskor har producerats varav de flesta kommer att säljas på Per Gessles hotell i Tylösand. Jag har köpt tre via Systembolagets privatimport och hämtade ut dem idag.

Basårgången är 2012, dosagen är 5 gram och sedan innehåller vinet reservviner från Pierre Péters solera som startades 1988. Låter rätt likt Pierre Péters Cuvée de Reserve men eftersom jag betalade 599 kr flaskan hoppas jag att det är bättre på något sätt. Jag återkommer när jag har provat.


6 kommentarer:

 1. Hej! Det låter snarare mer likt Pierre Péters Reserve Oublié? Har för mig att det också innehåller viner från den soleran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även vanliga Cuvée de Reserve innehåller faktiskt reservvin från soleran men jag tror att du har rätt, det är säkert samma vin som Oubliée. Basårgång för Cuvée de Reserve är framme vid 2014 nu, medan Oubliée alltid ligger ett par år efter.

   Radera
 2. En av mina två var en total antiklimax då den var helt utan bonyr. Märkligt.

  SvaraRadera
 3. Roligt att höra att Per väljer lite mer stil än många andra kändisar ;). Ska bli intressant att läsa mer om vad du tyckte om dem.

  Mat & dryckguiden – Vi guidar er till de bästa restaurangerna och den godaste Champagnen

  SvaraRadera
 4. hej du verkar inte ha provat Drappier? ...eller?
  Provat? Elvis Presley All Shook Up California Champagne eller är det din huschampagne??
  Du skriver mest om kändisar som man kan hitta info om överallt..gärna pusha för små odlare..Gilles

  SvaraRadera