tisdag 26 november 2019

Ordnade en champagneprovning på en möhippa

I oktober hade jag förmånen att få ordna en champagneprovning på en möhippa. Ja, eller ”fruhippa” kallade de det eftersom bröllopet redan varit.

Nåväl, jag bestämde mig för att ta med tre champagner: Pierre Péters Cuvée de Réserve på magnum, Louis Roederer Rosé 2013 och Charles Heidsieck Brut Réserve. Tre olika stilar: en blanc de blancs, en elegant ung rosé och en lite kraftfull cuvée med mycket reservviner.

Pierre Péters Cuvée de Réserve är en non-vintage på flaska men ett rent årgångsvin på magnum. Jag vet inte riktigt varför de gör så men just nu är det årgång 2014 som säljs på Systembolaget och det är en fantastisk årgång av Pierre Péters! Öppen på näsan och riktigt bra. Jag kan varmt rekommendera att köpa några magnum nu och varför inte korka upp en av dem på nyårsafton!

När tjejerna fick rösta om sin favorit fick Pierre Péters fyra förstaröster, Charles Heidsieck fyra och Louis Roederer två. För egen del tycker jag att Charles Heidsieck var bäst eftersom jag älskar stilen, tätt före Pierre Péters som verkligen överraskade mig positivt. Louis Roederer Rosé 2013 var lite blyg och behöver nog lite tid i källaren för att komma till sin rätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar