fredag 25 juli 2014

Lite blandad sommarskumpa

Nu är jag på semester i Sverige och därför blir det lugnare med bloggandet också.

Senaste två veckorna har jag druckit några skumpor:

Pierre Gimonnet Special Club 2004
Ruinart 2006
Krug Grande Cuvée på magnum
Legras & Haas blanc de blancs

Pierre Gimonnet imponerade verkligen. En kompakt och väl strukturerat vin med lång längd. Jag ser att 2002:an finns på Systembolaget för 500 kr.

Krug på magnum är alltid en fantastisk upplevelse!

Däremot tycker jag att årgångs-Ruinart är ett svagt vin. Tunt med ett tendens till bäska i eftersmaken och lite för hög dosage som lämnar en klibbig känsla på läpparna. Det kostar hela 479 kr på Systembolaget. Om ni råkar ha en i källaren så låt den ligga i tio år och hoppas på ett mirakel.

Legras & Haas ingångsvin är kanske “prisvärt“ och har inga direkta fel men deras årgångsvin (för bara 345 kr på Systembolaget) är flera klasser bättre.


1 kommentar:

 1. Hejsan,
  jag letade efter din mail men kunde inte hitta någon så jag ställer min fråga här istället. Jag planerar en resa till champagne i mitten av oktober och tänkte kolla om du har några tips på producenter som du speciellt rekommenderar besök till (naturligtvis främst pga riktigt bra viner men också kanske pga bra bemötande, god inställning till rundtur i vingården etc). Även andra tips på bra affärer eller annat mottages tacksamt. Jag kommer flyga båda vägarna och har därför begränsade möjligheter att få med mig vin (kommer ha två väskor med hem men det blir ju inte mer än ca 18 75 cl flaskor) så om du vet nån producent som kan skicka en beställning direkt till Sverige efter köp på plats vore det ett plus. Min erfarenhet från tidigare vinresor är att det kan vara lite blandat vilka som är beredda att skicka till Sverige.

  Tack för en bra blogg och tack på förhand för svar.


  Med vänlig hälsning
  Viktor (viktor_09@hotmail.com)

  SvaraRadera