Vi bestämde oss för att istället åka till Venice, ett område som vi inte besökt en enda gång sedan vi flyttade till Los Angeles. Jag körde och min fru letade på telefonen reda på ett inlägg med restaurangtips på Jennie Hammars blogg (Jennie är Filip Hammars fru och de bor också här i LA). Jag ska erkänna att jag var skeptisk, inte minst eftersom Moonshadows också varit min frus idé, men jag gick med på att prova en av Jennies favoritrestauranger: Gjelina i Venice.
Vilken fullträff! En underbar bullrig och stimmig restaurang med bra puls och riktigt bra mat. Menyn är lång och vi valde en rad små- och mellanrätter att dela på:
Mary’s Chicken & Duck Liver Pate on Toast, Pickled Red
Onion & Spicy Greens
Roasted Pear, Burrata, Pecan, Prosciutto & Sherry
Vinagrette
Tuscan Kale, Shaved Fennel, Radish, Lemon, Ricotta Salata
& Breadcrumb
Slow Cooked Lamb Neck, Shelling Bean, Preserved Orange,
Chili & Mint
Pork Belly, Roasted Root Vegetable, Greens & Apple Glaze
Till det drack vi en underbar Barbaresco, Rabajà Cascina Luisin 2009, för 92 dollar. Jag kollade upp den på wine-seacher.com efteråt och i butik kostar den 65 dollar plus skatt, så det var ett mycket litet restaurangpåslag.
Fantastisk mat och rimliga vinpriser betyder återbesök inom kort. Kanske redan om ett par veckor när vi har några svenska vänner på besök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar