I fredags åt jag lunch med min fru på
Mathias Dahlgren Matbaren. Vi har ätit många härliga måltider där tidigare men det här var första gången sedan vi flyttade tillbaka till Sverige. Mat och service är
alltid bra och det finns en avslappnad hemtrevlighet som gör att det alltid blir
trivsamt. Jag tycker faktiskt bättre
om Matbaren än den tvåstjärniga systerkrogen Matsalen.
Jag gillar konceptet med enbart mellanrätter på menyn och valde en vegetarisk rätt till förrätt och entrecôte till huvudrätt. Sedan kunde jag inte motstå äppelkakan till efterrätt.
Det kommer att bli fler besök på Matbaren framöver!
Jag håller med om att Matbaren är fantastisk! Min upplevelse är dock att kvalitén på både maten och servicen varierar - fast på en hög nivå. När maten är som bäst är den helt klart värd två stjärnor!
SvaraRaderaServerar de fortfarande Léclapart och Bérêche på glas?
/Martin
http://champagne-bloggen.blogspot.se
Nej, de har inte Léclapart eller Bérêche när vi var där. Det var någon annan odlarskumpa men jag kommer faktiskt inte ihåg vilken.
SvaraRaderaDe har bl a trevliga Les 7 från Laherte Frères, drack den på glas i fredags.
RaderaJust det, tack!
RaderaKul! Det är en riktigt bra champagne. Och ännu ett tecken på att de har koll på Matbaren!
Radera