onsdag 12 april 2017

Bollinger Rosé 2006

Jag är på Schiphols flygplats utanför Amsterdam på väg till Karibien och tänkte köpa med mig en flaska champagne som present till min värd. På tax free-hyllan hittade jag Bollinger Rosé 2006 för 83 Euro, dessutom i läcker förpackning. Det här är en helt ny bekantskap för mig och jag hittar ingen information på nätet om den.

Bollinger lanserade sin non-vintage rosé för några år sedan och har haft sin Grande Année Rosé sedan 1970-talet, men är det här någonting mittemellan? Prismässigt är den det i alla fall. Det är sällan jag dricker Bollinger nuförtiden, eftersom jag tycker att deras viner blivit för dyra, men den här ska bli spännande att prova.


2 kommentarer:

 1. Såg den på Kastrup i mars. Som jag minns var priset ungefär det samma som du hittade, d.v.s. lite lägre än den vita La Grande Année. (Kastrups priser är inte särskilt intressanta.) Det märkliga är att bakgrundsetikettens data (fördelning grand cru / premier cru o.s.v.) var misstänkt lika LGA Rosé! Så hade det inte varit för priset, skulle jag sett det som givet att det rör sig om en något tidigt degorgerad specialversion av LGA Rosé 2006. Andra specialversioner av årgångs-Bolly (James Bond-versionerna av 2002 och 2009) har ju varit samma vin, men tidigare eller senare degorgering och annan förpackning. Fast då har ju priset varit högre. Det enda sättet som det skulle gå ihop att sälja en specialutgåva billigare är om de inte var så nöjda med årgången, så de inte vill sälja den under LGA-namnet. Lite som 2003, alltså. Fast 2006 borde å andra sidan passa bra för roséer, eftersom det är en hyggligt kraftig årgång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de bara ville göra en extra snygg förpackning för tax free-butiker hade de kunnat stoppa den årgångslösa rosén i den.

   Jag misstänker därför också att det är en LGA Rosé som de inte är så nöjda med, men jag håller med om att det är märkligt.

   Tyvärr fick jag inte smaka själv. Värden bjöd på Dompa 2006 istället och min presentflaska öppnades inte när jag var med.

   Radera