En bit upp på Sturegatan i Stockholm, i kvarteret ovanför Karlavägen, ligger restaurang Hantverket. Jag var där för första gången i förra veckan och blev mycket imponerad. De serverar skandinavisk mat med en kreativ twist. Jag tog:
Tartar av regnbågslax med ingefärspicklad kålrot, laxrom och pepparrot
Tunt skuren rå biff med jordärtskocka, gruyére och hasselnötter
Nyfriterad munk med äppelglass, äppelkompott och mandel
Allt var riktigt bra. För mig var maten faktiskt bättre än på mitt senaste besök på Mathias Dahlgren Matbaren och då ska man komma ihåg att rätterna på Hantverket kostar mellan 150 och 200 kr. Servicen och miljön håller också högsta klass.
Jag försökte faktiskt boka bord för ett återbesök redan imorgon men då fanns det bara väldigt tidiga och sena tider. Istället ska vi gå till Agrikultur, en annan spännande restaurang.
Låter fantastiskt! Det måste jag testa nästa gång jag är i Stockholm.
SvaraRaderaJa, gör det!
Radera