onsdag 9 maj 2012

Zafferano, en utmärkt italiensk restaurang i Knightsbridge

Igår åt jag middag på Zafferano, en italiensk restaurang i hjärtat av Knightsbridge i London. Zafferano har mycket charmig och duktig (italiensk, givetvis) personal och det är inga konstigheter utan helt enkelt vällagad italiensk mat på bra råvaror. Många Michelinkrogar kan vara rätt experimentella vilket jag i och för sig brukar uppskatta men det är också trevligt med en enstjärnig restaurang som bara är bra. En trerättersmeny kostar 46,50 pund (ungefär en femhundring) vilket är mycket rimligt.

Jag tog bresaola med ruccola och getost till förrätt och sedan Zafferanos klassiska hummerspaghetti med tomat till huvudrätt. Till det drack vi en Casanova di Neri Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2005, ett mycket trevligt rödvin.


Jag fick först prova blint och kunde ha svurit på att det var en ”Super-Toscana”, det vill säga ett vin på Sangiovese blandat med Bordeaux-druvor. Men det var alltså en Brunello di Montalcino som måste innehålla 100% Sangiovese. Samtidigt var Casanova di Neri en av de huvudmisstänkta i Brunellopoli-skandalen där det avslöjades att flera Brunelloproducenter blandat ut vinerna med otillåtna druvor, så vem vet. I vilket fall som helst är det ett bra vin, tillgängligt redan nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar