tisdag 22 januari 2013

Stopp på köpstopp

Inför utlandsflytten gav jag mig själv köpstopp av champagne. Dels hade jag mycket annat att tänka på, dels hade jag redan som det var problem med var jag skulle lagra all champagne. Jag lyckades inte hålla strikt på min policy, jag köpte en del Vilmart bland annat, men jag lyckades i alla fall skära ner ordentligt på inköpen.

Igår sprack det. Min Account Manager hos Fine+Rare Wines mailade och erbjöd Comtes de Champagne 2002 på magnum till ett bra pris och jag kunde inte hejda mig. ”Jag köper så mycket jag får” svarade jag och nu är jag ägare till åtta lådor. Jag ser det som en investering i första hand. Comtes 2002 är en väldigt bra årgång av Comtes och det i kombination med att Taittinger valde att göra betydligt färre flaskor än vanligt av 2002:an talar för en bra värdeutveckling. Comtes 2002 väger tungt i min vininvesteringsportfölj nu, jag har ett antal lådor med vanliga flaskor också.

2 kommentarer:

  1. Hej. Om du köper vin för investering, tar du leverans då också från FRW? Eller säljer du via FRW igen ett antal år senare? Hur mycket tar dom då i så fall i provision? Mvh Karl

    SvaraRadera
  2. Jag lagrar vinerna In Bond hos Octavian. Det är billigare att låta dem ligga kvar hos FRW men då ligger vinerna blandade med andra kunders viner och det känns tryggare att ha ett eget In Bond-konto.

    Var jag säljer kommer att bli ett framtida beslut. Jag tror att FRW tar 15% vilket är betydligt billigare än auktionshusen men samtidigt får auktionshusen ut högre priser.

    SvaraRadera