torsdag 31 januari 2013

Födelsedagschampagne

Jag fyller år i helgen och passade idag på att inhandla lite födelsedagschampagne. En vinintresserad vän tog mig till vad som ska vara Manilas bästa vinbutik, Bacchus Makati i samma kvarter som hotellet Shangri-La. De hade ett mycket bra utbud av Bordeaux och italienska viner men tyvärr ligger priserna 20-50% över Europapriserna. De hade ett tiotal champagner också och jag köpte en Bollinger Grande Année 2002 för 1000 kr och lite rödvin.

Det blir nog betydligt mer öl än champagne här. En San Miguel Pale kostar 4 kr och då ingår leverans till dörren inom en timme dygnet runt (bara att ringa). Givetvis är ölen kyld när den levereras och budet lägger in flaskorna i kylen och tar med tomflaskor. Vill man inte ha den servicen kan man köpa samma öl i matbutiker för 3,25 kr.

5 kommentarer:

 1. Har du något tips om man älskade Jacquesson Grand Cru 2000? Mkt rimligt pris dessutom!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med om att Jacquesson är riktigt bra och grundtipset blir att köpa mer Jacquesson. Jacquesson 2000 finns kvar i beställningssortimentet för 689 kr (http://www.systembolaget.se/77195). Dessutom borde 2002:an, som är ännu bättre, släppas snart. Den är redan släppt på magnum i importörens restaurangsortiment.

  SvaraRadera
 3. Jacquesson Grand Cru är samma vin som Avize, nu omdöpt till Avize Champ Cain. 2002 släpptes för ca 1år sen på SB (1295 SEK). Det vin som finns i RS på magnum är "Vintage", 2002 såldes för ett par år sen på SB.

  magnum

  SvaraRadera
 4. Och det är finfint?

  /Svante (anonym ovan)

  SvaraRadera
 5. Aha, tack för informationen, magnum! Jag hade för mig att det vinet hette Blanc de Blancs Avize.

  Svante, i så fall talar vi om ett ännu bättre vin. Avize 2000 är ett väldigt bra vin, och Champ Cain 2002 som släpptes på SB förra våren är fantastiskt. Produktionen av Champ Cain är mindre än föregångaren Avize och är svår att få tag på.

  Men om du tycker om blanc de blancs så finns det en hel del andra att prova. Prova till exempel Mumm de Cramant eller Cuvée St Vincent 1996, som båda finns i beställningssortimentet.

  SvaraRadera