måndag 18 februari 2013

En buffé värd namnet

Igår åkte vi till Sofitel Philippine Plaza, ett gammalt lyxhotell som ligger nere vid Manila Bay. Trots att Manila är en hamnstad är det sällan man ser havet, eftersom affärsdistriktet, de finare bostadsområdena och nyare lyxhotellen ligger inne i Makati, mitt i city.

Sofitel ser rätt slitet ut på håll men är helt nyrenoverat och fint invändigt. Och på söndagarna serverar de en buffébrunch mellan 12 och 14 som har extremt gott rykte. Det är sällan maten är riktigt bra här i Filippinerna så förväntningarna var måttliga men den här buffén var helt magnifik. Det fanns verkligen allt man kunde önska sig. Franska ostar, skinka och salami i olika varianter, gott bröd (en bristvara här annars), bra sushi och sashimi, skaldjur, hummer, rysk kaviar, foie gras, Peking duck, thaimat, italiensk mat, indisk mat och en efterrättsbuffé utan dess like. I priset, ca 560 kronor per person, ingick dessutom obegränsade mängder champagne! Visst, det fanns bara Moët, Marguet och Piper Heidsieck att välja på, men ändå. En komisk detalj är att man fick betala extra för all dryck förutom just champagne.

Jag har ätit många bufféer, inklusive de bästa i Las Vegas, men den här buffén slår allt annat med hästlängder. Det här kommer att bli vårt söndagsnöje många söndagar framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar