onsdag 6 februari 2013

Torka

Det blir inte mycket champagne här i Manila, åtminstone inte nu i början. Inte restaurangbesök heller. Det kommer nog att förbli ganska lugnt här på bloggen ett tag. Det är extremt mycket att ta tag i. Jag har köpt bil, ska flytta in i vårt hus i morgon och min fru åker runt och köper möbler och annat till huset. Väldigt spännande men som sagt... jag får inte mycket material till bloggen.

2 kommentarer:

 1. Tack för mycket bra och läsvärda inlägg. Brukar gå tillbaka och kika vad du skriver om olika sorter och årgångar. Stor informationskälla numera!

  Har dock några frågor/funderingar. Vid lagring av champagne står det ofta att det måste vara rätt temperatur, mörkt och vibrationsfritt. Jag undrar då hur viktigt det är att champagnen lagras vibrationsfritt? Nu har ett företag öppnat vinlagring i den nedlagda biografen Drakens lokaler på Kungsholmen. Dock är inte dessa skåp vibrationsfria. Bör man ha dem på Grappe eller MFW istället eller vad finns för alternativ om man inte har så mycket plats hemma?

  SvaraRadera
 2. Tack för berömmet!

  Det låter märkligt att erbjuda kommersiell vinlagring i skåp som inte är vibrationsfria. Det kan inte vara särskilt svårt eller dyrt att ställa på en grusbädd för att ta bort vibrationerna. Just med champagne och bubblorna skulle i alla fall jag bli lite orolig. Sedan är frågan hur mycket vibrationer vi talar om. Jag har jag druckit en hel del champagne som svärfar lagrat i ett gammalt kylskåp som håller 10-12 grader och de brukar vara alldeles utmärkta. Jag skulle gissa att hans kylskåp vibrerar mer än vinlagringsskåpen du talar om.

  Bra och etablerade lagringsställen i Stockholm är Grappe, Magnusson och Vinpröjsarn. Grappe är bra om man dessutom vill ha en trevlig lokal att dricka vinerna i, Vinpröjsarn är bra om man vill ha tillgång till vinerna dygnet runt, Magnusson är bra om man vill ha dokumenterad historik för sina investeringsviner.

  SvaraRadera