tisdag 19 februari 2013

Svindlande utsikt

I torsdags, på Alla Hjärtans dag, bjöd jag ut min fru på middag, på Skylounge Bar på Vivere Hotel. Det här hotellet ligger ute i Alabang, den del av Manila som vi bor i. De är inte kända för sin mat men för sin utsikt. Hotellet är 31 våningar högt och på taket finns en bar med kanske sex bord utomhus. De här borden går egentligen inte att boka men en förbeställd flaska Dom Pérignon löste det problemet. Årgången stod inte i menyn men visade sig vara 2000. Jag måste säga att jag tycker att både 2000 är en riktigt svag årgång av Dompa och kanske det bästa (värsta) exemplet hittills på överproduktionen av Dom Pérignon. Visst, den är njutbar i sin enkelhet men känns tunn och väl enkel för en champagne av den här klassen.

Nåväl, det var ändå mycket trevligt att vara på middagsdate med min fru och utsikten var spektakulär. När jag åker från kontoret inne i Makati ut till Alabang får jag känslan att jag åker från city ut till en förort men sett från hundra meters höjd ser man att det är stad hela vägen.
För övrigt var det väldigt ”luftigt” och jag behövde lite alkohol för att vänja mig vid höjden. Ett par decimeter till höger om mig var det hundra meter luft och skyddsnätet var ungefär lika kraftigt som ett hönsnät.

Maten då? Inte mycket att skriva hem om.

2 kommentarer:

  1. Häftigt!

    Önskemål: gatumat, fine dining, inhemska produkter.

    Svante

    SvaraRadera
  2. Jag kan åtminstone utlova fine dining. ;-)

    SvaraRadera