onsdag 16 oktober 2013

Årets Selosse-släpp hos Franska Vinlistan

Under de senaste åren har Franska Vinlistan (tidigare Franska Bolaget) haft ett så kallat Selosse-släpp på hösten. Då finns det möjlighet att köpa alla Jacques Selosse viner, även de extremt ovanliga vingårdsvinerna och årgångsvinet.

Imorgon (torsdag) kl 10.00 är det dags igen. Efterfrågan brukar vara stor och vingårdsvinerna tar slut på några sekunder så det gäller att ”hänga på låset” och maila in sin beställning prick kl 10. Franska Vinlistan har lagt upp en bra informationssida om Jacques Selosse inklusive listan över de champagner som släpps till försäljning.

Vad ska man köpa då? Till att börja med är allt bra, från ingångsvinet Initial och uppåt. Ett av mina absoluta favoritviner är soleravinet Selosse Substance och det vinet kommer i paket tillsammans med Initial för 1996 kr. En annan favorit är Selosse Rosé, en mycket kraftig och speciell rosé som inte påminner om någon annan champagne. Den kommer också i paket tillsammans med Initial och paketet kostar 1550 kr. De här två paketen får bli mina huvudrekommendationer för er som inte provat Selosse förut.

Lycka till imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar