torsdag 10 oktober 2013

En underbar vinbutik i Los Angeles

Jag har besökt många vinbutiker i många länder och bortsett från ett par små härliga butiker i Champagne så hittade jag en ny favorit idag: Wine House i Los Angeles. Här kommer jag att bli stamkund när vi har flyttat hit om några månader. Stor härlig butik med massor av viner från hela världen. Över 2000 viner bara från Kalifornien och hela 130 champagner. Här är en bild på (en del av) avdelningen för champagne och mousserande vin, till exempel. Bilden är lite suddig eftersom jag var lite upphetsad över utbudet.


Jag hittade bland annat Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995, Grande Dame 1988, Grande Dame 1989 och Cristal 1989. Allt till rimliga priser dessutom. Jag köpte Grande Dame 1988 och 1989 så att jag kan ordna en liten minivertikalprovning hemma i Manila.

Och enligt kalifornisk lag måste affären placera inhandlad alkohol i en brun papperspåse innan kunden lämnar affären. Lite komiskt faktiskt. Jag tycker att mina Grande Dame hade förtjänat en finare påse.

5 kommentarer:

 1. Hur får man ner en låda vin i en brun påse?

  SvaraRadera
 2. Hela kartonger med vin/öl är undantagna.

  SvaraRadera
 3. Ska ni flytta igen? det har jag helt missat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, snart går flyttlasset till LA. Inte klart när än men antagligen i februari.

   Radera
 4. Testa gärna Woodland Hills Wine Co i norra L.A. Fantastiskt utbud med riktigt bra priser. Kaj Stromer som är GM är mycket trevlig, uppväxt i Sverige och pratar hyfsad svenska...

  SvaraRadera