onsdag 23 april 2014

En Comtes 1995 på egen hand

Om en vecka går flyttlasset till Los Angeles men just i denna stund befinner jag mig på hotellet The Farm som ligger 1,5 timme söder om Manila. Här äter man underbar veganmat (finns inget annat!), dricker märkliga juicer, går på yoga och spabehandlingar. Jag och min fru har flytt undan flyttstöket i ett dygn och lämnat barnen hemma hos våra barnflickor.

Någon måtta på renlevnaden får det dock vara och jag tog med en flaska Comtes 1995. Tyvärr fick min fru feber och mår inte alls bra så vi fick avbryta den vegetariska avsmakningsmenyn och gå till vår garden villa. Nu ligger frun och sover och jag sitter och avslutar Comtes 1995:an på egen hand.

Hur är Comtes 1995 då? Comtes är en väldigt charmig champagne, inte minst med lite ålder. Det här är en mycket pigg 19-åring, helt utan mognadstoner och syran är påtaglig. Den relativt höga dosagen som kan störa lite när en Comtes är ung har integrerats fint. Mycket njutbar årgång redan nu men några år till i källaren kommer att göra den gott.

3 kommentarer:

 1. Kan du rekommendera en bra rosé?

  Smärtgränsen går vid 350:-

  Tac på förhand!

  SvaraRadera
 2. Paul Bara Rosé är bra. Den finns i beställningssortimentet för 340 kr: http://www.systembolaget.se/89616

  Generellt får man betala lite extra för roséchampagne jämfört med vita av samma kvalitet. Läs gärna mer i det här gamla inlägget:
  http://champagneochmat.blogspot.com/2011/11/tankar-kring-rosechampagne.html

  SvaraRadera
 3. Darth Angelus6 maj 2014 23:24

  Lite surt att din fru fick feber, kan jag tänka mig. Framförallt för henne, men även för dig, antar jag. Sådant här är ju roligt att dela med nära och kära.

  SvaraRadera