måndag 9 juni 2014

Lax som smakar kräfta

Jag hittade vildfångad lax från Alaska i matbutiken häromdagen. Lite dyrare än den odlade laxen men jag tyckte att det kändes bra och köpte en stor filé. Den visade sig tyvärr vara helt oätlig, åtminstone för mig. Den smakade insjökräfta på ett märkligt koncentrerat sätt, ungefär som kräftrom. Usch. Ska vildfångad lax smaka så eller är det någon annan laxfisk än den jag är van vid som simmar runt Alaskas kust?

Jag ser också att champagnedelen av juniauktionen är avslutad. Jag vill gratulera köparen av tre Winston Churchill 1995 som vann budgivningen med ett bud på måttliga 4.400 kr.

3 kommentarer:

  1. Kan det vara så att vad du åkte på var en av de mindre välsmakande arterna? Vad vi är vana vid i Norden (Atlantlax - Salmo Salar) kan ligga rätt långt ifrån olika arter av Stillahavslax smakmässigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag måste ha gjort det. Den var väldigt orange i färgen och om jag ser den här sorten igen i mataffären ska jag skriva upp det latinska namnet så att jag inte råkar köpa den igen.

      Radera
    2. Laxen heter tydligen Sockeye Salmon och är fångad i Alaskan Copper River. Den kommer jag inte att äta igen.

      Radera