torsdag 9 oktober 2014

Comtes och Cristal

En vinhandlare här i USA där man ofta kan fynda är Premier Cru i San Francisco. Jag slank in på deras sajt igår och kunde inte motstå att köpa Taittinger Comtes de Champagne 2005 för $99,99 flaskan.

Dessutom mailade min engelska vinhandlare (Farr Vintners) mig häromdagen och berättade att de sålde Cristal 2006 på magnum. Som investering tror jag stenhårt på Cristal och inte minst på magnum. Det blev ett par lådor men de kommer jag aldrig att dricka utan förhoppningsvis sälja med en bra vinst om några år.

9 kommentarer:

 1. Hoppas du får leverans av Premier Cru innan du flyttar vidare till nästa land. De är kända för att dra ut på tiden...

  SvaraRadera
 2. Hälsar
  Cavistemartin :)

  SvaraRadera
 3. Ajdå, det låter inte så bra... Det är första gången jag handlar av dem.

  Men priserna på Comtes 05 lär ju inte gå ner precis så de bör nog försöka få tag på flaskorna snabbt. :-)

  SvaraRadera
 4. PC ja, de leverer vel trolig rundt 2020 ut fra min erfaring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajdå, är det så illa?... Får hålla mig till KL Wines och Winehouse i fortsättningen då.

   Radera
 5. Mailade idag och frågade när jag kan räkna med leverans och de svarade att det normalt tar 6-18 månader... Detta trots att Comtes 2005 nu finns på hyllan i mängder av vinbutiker runt om i USA och här i LA. Visst, Premier Cru har bra priser ibland men det blir inga fler köp hos dem.

  Tack för varningarna - jag är glad att jag inte beställde mer!

  SvaraRadera
 6. Fikk du vinene før de gikk konkurs på fredag? Det lukter Ponti av dette, med 70 mill dollar i gjeld/ikke leverte viner og 7 mill i varelager.

  SvaraRadera
 7. Jeg mente selvfølgelig Ponzi

  SvaraRadera
 8. Ja, det låter verkligen som Ponzi.

  När jag flyttade hem till Sverige i våras lyckades jag faktiskt boka av ordern och fick pengarna tillbaka, minus en avgift på 15%. Puh.

  SvaraRadera