lördag 22 november 2014

Roy Welland säljer ut sin vinkällare

Roy Welland är en amerikansk börsmäklare och elitbridgespelare som har byggt upp en vinkällare med cirka 150.000 flaskor vin. Det är mest bourgogne, tyska viner och champagne. Wallys Wine här i LA har fått uppdraget att sälja en hel del av dessa, bland annat hans samling Krug Grande Cuvée. Han hade visst tretusen halvflaskor Krug och jag vet inte hur många helflaskor. De har 5-10 års flasklagring i perfekta förhållanden och säljs nu för 55 dollar (halvflaskorna) respektive 120 dollar (helflaskorna) styck.

Jag åkte dit härom dagen och kom hem med sex halvflaskor och två helflaskor. Det fanns en hel del stilla viner till rimliga priser också.

I övrigt hör Wallys Wine till kategorin vinbutiker som har fantastiskt utbud men också rätt höga priser. The Wine House och KL Wines är annars mina favoritvinbutiker här i LA.

7 kommentarer:

 1. Krug Grande Cuvée för 120 USD är ju reapris jämfört med vad det kostar på Bolaget.

  Tack för läsvärd blogg!

  /markus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Markus! Och ja, jag har varit inne i många vinbutiker världen över men aldrig sett så lågt pris på Krug förut.

   Radera
 2. Förvånad att du inte köpte mer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska korka upp den första imorgon. Då kan jag läsa av degorgeringsår på korken och se hur bra vinet är. Det kan bli ett återbesök på Wallys Wine i nästa vecka. :-)

   Radera
  2. Den jag korkade upp igår var degorgerad 2006 och var helt fantastisk. Jag måste nog bunkra upp lite mer...

   Radera
 3. 8 år på korken på halvflaska borde ha hunnit ge en fin mognad utan risk för att korken har blivit trött vid rimliga lagringsförhållandet. Skynda fynda!

  SvaraRadera
 4. Nu var det en helflaska jag korkade upp. Jag ska undersöka degorgeringsdatum för en halvflaska senare i veckan. :-)

  SvaraRadera