måndag 8 maj 2017

Djuret bättre än någonsin?

Djuret har länge varit en favorit bland Stockholms restauranger och för ett par veckor sedan var jag där med min fru för att testa deras nya koncept. Tidigare serverades ett djur åt gången och hela menyn bestod av rätter av olika delar av samma djur. Nu serveras istället en fyrarätters meny från olika djur och för första gången serveras även fisk och skaldjur. Ja, det finns till och med en fyrarätters vegetarisk meny! När vi var där såg den ickevegetariska menyn ut så här:

Carpaccio på hummerstjärt, hummerklo och pilgrimsmussla
med tomater, tomatvinäger och lättrökt mandel.

Skuren tartar av kalvens filé, entrecôte, ytterfilé, innanlår och ytterlår
med störkaviar, picklesgrädde, pepparrotsjuice och persiljepuré.

Vårkycklingbröst bakat på skrovet och malet krispigt lår och skinn
med stekta toppmurklor, sauterad ramslök och kyckling-jus.

Clubstek 54° C och sotad mörbakad oxbringa med karamelliserad
schalottenlök och kalvsky med hummerhuvud, oxmärg och dragon.

Hela menyn kostade rimliga 595 kr. Bäst var kycklingen och svagast carpaccion på hummer och pilgrimsmussla men överlag höll maten mycket hög klass. Vi tog också in en efterrätt som var helt sagolik: karamelliserad citron- och mandel-tarte med färska hallon.

Lägg till det en mycket entusiastisk och trevlig service och Stockholms bästa vinlista. De har även börjat med Coravin, ett system där man suger ut vinet genom en nål utan att behöva korka upp flaskan. Det gör att restauranger kan servera mycket bättre viner på glas. Jag tog in ett glas Château Mouton Rotschild 1983.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar