fredag 3 maj 2019

Bröllopsdag med Krug på Djuret

Igår firade jag och min fru 10-årig bröllopsdag och vi gick ut och åt middag på Djuret. Djuret är en av Stockholms absolut bästa restauranger och deras fasta trerättersmeny kostar bara 490 kr, vilket är löjligt billigt i förhållande till den kvalitet man får. Igår var det lamm och röding på menyn:

Vit sparris med lammhjärta och lardo. Serveras med Wrångebäcksost och örtsallad.

Bakad röding med frasigt skinn. Serveras med krispig & inlagd jordärtskocka, sauterad brysselkål, krasse och grillad beurre blanc spräckt med ramslök.

Lammsadel stekt 54 grader Celsius och örtstekt porchetta på lammbringan. Serveras med rödbetskräm med miso, bakade primörer, smör med karamelliserad lök och lamm-jus med lakrits.

Jag tittade igenom vinlistan efter någon riktigt bra champagne och hittade en Krug Grande Cuvée för 2.500 kr, bara 800 kr över dagens Systembolagspris. Det visade sig vara en äldre Krug Grande Cuvée, från innan ID-koden på baksideetiketten hade introducerats. Av siffrorna på korken kunde jag utläsa att den var degorgerad i mars/april 2007 och alltså bör ha haft en basårgång kring 2000-2001. Det var en helt underbar champagne; Krug Grande Cuvée när den är som bäst.

1 kommentar:

  1. Wow! Cool that they have such an old Grande Cuvee available still. I have one of these with the cork marked V7 in my cellar. I am looking forward to tasting it!

    SvaraRadera