måndag 12 december 2016

Prestigechampagne på Nobelfesten

I lördags var det Nobelfest och menyn lagades av Sayan Isaksson som driver Esperanto, Råkultur och Shibumi i Stockholm. Så här såg menyn ut:

Kolbakad havskräfta och kammussla med nässlor, ramslök och syltade vinteräpplen.

Vaktel från Södermanland i svart vitlök och purjolöksaska med jordärtskocka, bevarad skogssvamp och jus på rostat kycklingskinn och senapsfrö.

Sudachimoln med hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper.

Till förrätten serverades Comtes de Champagne 2006, Taittingers prestigechampagne. Det var länge sedan en så bra champagne serverades på Nobelfesten så det är bara att gratulera gästerna.

Dessutom låter menyn väldigt spännande så jag måste nog boka in ett besök på Stadshuskällaren för att prova den.

4 kommentarer:

  1. Bra val av dem.

    Comtes de Champagne 2006 är mycket bra, redan nu. Jag har druckit den några gånger. Rekommenderas starkt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fick en låda Comtes 2006 stulen vid inbrottet men har köpt en ny och ska faktiskt hämta den hos Franska Vinlistan idag!

      Radera
    2. Kul. Inte att den blev stulen, givetvis, men att du skall hämta ut ny. Hoppas den smakar!

      Hur har det gått med det där, förresten? De har inte fått fast rånarna de som begick inbrottet?

      Radera
    3. Ja, jag har inte köpt tillbaka allt som blev stulet men just Comtes 2006 ville jag ha eftersom jag kunde köpa den till rimligt pris av Franska Vinlistan.

      Nej, tjuvarna har inte åkt dit och inget av tjuvgodset är återfunnet.

      Radera