tisdag 25 december 2012

God jul

God jul, kära läsare! Jag hoppas att ni ätit och druckit gott hittills i jul. Själv korkade jag upp en Krug Grande Cuvée, en ungefär tio år gammal flaska med gamla guldetiketten, dagen före julafton och den var helt underbar. Igår på julafton blev det en Paul Bara 2002 på magnum till hummern. Imorgon ska jag på en liten champagneprovning vid lunch, på väg till en släktlunch. Vad gör man inte för att samla material till bloggen?

4 kommentarer:

 1. Börjar dra ihop sig till nyår. Funderar på en Pol Roger Magnum till välkomstdrink o förrätt. Har du något tips på Champagne till huvudrätt som blir torskrygg med smörsås? Fleur de Passion 05?

  SvaraRadera
 2. Hej Mikael,
  Champagen passar alldeles utmärkt till en sådan fiskrätt så jag tycker att du gör helt rätt som bjuder på champagne till maten också. Vi dricker alldeles för lite champagne till mat i Sverige.

  Fleur de Passion 05 är ett jättebra vin men det är ett lagringsvin som fortfarande är väldigt ungt. Jag tycker faktiskt att Pol Roger på magnum är ett bättre val men om du vill bjuda på en mer exklusiv champagne till maten föreslår jag Bollinger Grande Année 2002.

  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 3. Håller helt med om Fleur de passion o jag har själv lagt den långt ner i källaren. Har dock läst ett par rekommendationer om att ta den redan nu på nyår och blev nyfiken på din åsikt.

  La grande anne hade nog varit perfekt. Gillade den sist jag drack den och den är ju ganska fyllig i stilen. Frågan är dock vad nyår ska kosta :)

  Lutar åt att det blir Pol Roger att börja med och sedan gör vi en miniprovning o tar Pol Roger 2002 till huvudrätten.

  SvaraRadera
 4. Det låter som en utmärkt nyårsafton, Mikael!

  SvaraRadera