måndag 10 december 2012

Tankar kring Nobelmiddagen

Ikväll är det dags för årets Nobelmiddag. Som vanligt frossar tidningarna i hur många kockar och servitörer/servitriser som arbetar med middagen. Jag läste idag att 39 kockar har arbetat sedan i fredags för att laga maten åt de 1316 gästerna. En intressant men kanske inte helt relevant jämförelse är att det en vanlig kväll på Frantzén-Lindeberg, Sveriges bästa restaurang, arbetar 11 kockar för att servera 17 gäster...

Jag har inte varit på Stadshuskällaren men det är väldigt roligt att man kan gå dit och äta vilken Nobelmeny som helst, ända tillbaka till 1901 (om man vill äta någon annan än den senaste måste man förbeställa). Vad sägs om exempelvis falsk sköldpaddssoppa och stekt kyckling med sallad från 1903 års meny?

Jag återkommer imorgon med en recension av Nobelmiddagens champagneval.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar