lördag 16 mars 2013

Gratulationer till Gastrologik

En av Stockholms bästa restauranger, Gastrologik, har nu äntligen fått sin första stjärna i Michelinguiden. Jag trodde att det skulle få den redan förra året men jag antar att restaurangen helt enkelt var för ung då. Väldigt förtjänt och för mig är Gastrologik topp-tre i Stockholm, tillsammans med tvåstjärniga Frantzén-Lindeberg (som borde ligga väldigt nära tre stjärnor) och Mathias Dahlgren Matsalen.

Ytterligare två svenska restauranger fick varsin ny stjärna: Ekstedt i Stockholm och Sjömagasinet i Göteborg. Sjömagasinet blev automatiskt av med sin stjärna vid ett ägarbyte för två år sedan men är nu tillbaka i det här exklusiva sällskapet. Ekstedt var en stor överraskning och belönas antagligen främst för sitt ovanliga koncept att laga mat över öppen eld. Väldigt roligt!

Det blev för övrigt inga trestjärnig krog i Norden den här gången heller. Noma, den främste kandidaten enligt många, får vänta och lär inte ha förbättrat sina chanser inför nästa år efter förra månadens matförgiftningsskandal.

4 kommentarer:

 1. Har du koll på var man ska äta bra i Rom?

  /Svante

  SvaraRadera
 2. Tyvärr, jag har inte varit där på tio år.

  SvaraRadera
 3. Hej Elvis

  Jag finner ett stort nöje i att följa din blogg som är både välskriven och underhållande.
  Jag skulle vilja höra med dig vilka 10 champagner du skulle rekommendera mig som nybörjade att starta med för att fylla upp den nyinförskaffade vinkylen? Prisklass får variera, det gör inget om merparten är mellan och övre skikt främre än undre.

  Sebastian.lindquist@metro.se

  Vänligen,
  Sebastian Lindquist


  SvaraRadera
 4. Bra fråga, Sebastian! Du har gett mig inspiration till ett separat inlägg. Ska skriva om det här någon gång under helgen.

  SvaraRadera