söndag 15 september 2013

Antonio's i Tagaytay

Förra helgen åkte vi till Antonio's i Tagaytay, en stad som ligger ungefär en och en halv timme söder om Manila. Antonio's är känd som Filippinernas bästa restaurang så det var på tiden att vi gjorde ett besök. Tagaytay är en kaotisk småstad som ligger på randen av en brant sluttning och har fantastisk utsikt över vulkansjön Lake Taal. För att komma till Antonio's svänger man in på en småväg bort från utsikten och kör i flera kilometer på en väg som det knappt går att mötas på. Och där ligger Antonio's i en palatslik villa omgiven av en vacker park. Det doftar gott och miljön är helt fantastisk. Vi är där för att äta lunch men är lite tidiga och låter vår äldste son leka av sig ute i parken.

Vi blir vänligt mottagna och menyn ser mycket lovande ut med rätter som Foiè Gras Potato Truffle Tempura. Vinlistan är inte mycket att hurra för men allt annat lovar gott. Men tyvärr var maten inte särskilt bra alls. För fett, för sött, för mastigt, för stora portioner. Ingen riktig koll, helt enkelt.

Vi kommer att åka tillbaka ändå för den fantastiska miljön och man får ta med sig eget vin mot korkavgift. Nästa gång åker vi dit och dricker medhavt vin och tar in så enkel mat som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar