fredag 13 september 2013

Roederer Rosé 2008

Pol Roger och Roederer är två champagnehus som gör mycket pålitliga årgångschampagner och nu talar jag om de “vanliga” årgångschampagnerna, inte Winston Churchill och Cristal. De är båda strået vassare än de (också utmärkta) non-vintage-vinerna från samma hus och prisskillnaden är liten. Roederer 2006 kostar bara 60 kr mer än Roederer Brut Premier, till exempel.

Roederer gör dessutom en mycket bra årgångs-rosé och i förra veckan prövade jag Roederer Rosé 2008 för första gången.  Den fanns överraskande nog att köpa i en vinbutik i Manila ungefär samtidigt som den släpptes i England. En otroligt ren och frisk rosé, helt utan de där beska tonerna som unga (och enklare) roséer ofta har. De sista varma dropparna i glaset doftade choklad och gav en härlig indikation om vad som väntar den som orkar lagra vinerna i några år. Jag mailade direkt min vinhandlare i London och la en beställning på ett par lådor magnum av det här vinet, tyvärr utan framgång. Jag kanske ska kontakta svenska importören i stället, jag hade tänkt att det här skulle bli drickvin under några kommande sommarbesök i Sverige.

3 kommentarer:

 1. I en liten blindprovning för en vecka sedan i Stockholm sopade Louis Roederer Rose 2008 banan med både Bollinger Rose och Bollinger La Grande Annee Rose 2004. Alla tycker kasnke inte så, men vi tyckte det. Ministekarn

  SvaraRadera
 2. Om jag inte misstar mig så släpps den på SB 1:a oktober, både som magnum och halv-magnum...

  Johan

  SvaraRadera
 3. Intressant, då ska jag nog be min far köpa på sig ett litet lager!

  SvaraRadera