onsdag 26 augusti 2015

Mikkeller Drink'in the Sun ett lättöl av klass


Jag har börjat återupptäcka lunchrestaurangerna i Stockholm och har redan hunnit beta av gamla favoriter som NalenSturehof och Rolfs kök. Alla tre håller klassen, tycker jag.

Idag på Rolfs kök beställde jag in en lättöl till maten och fick en Mikkeller Drink'in the Sun. Vilket öl! Fylligt, fint tjockt skum och härlig humlebeska. Jag var tvungen att dubbelkolla på flaskan för att se om det verkligen var ett lättöl och alkoholhalten är bara 0,3 %. Det här är det klart bästa lättölet jag smakat!

Det här kommer att bli min standardmåltidsdryck hemma från och med nu. Mikkeller är tydligen ett danskt mikrobryggeri som har en hel del starkare öl på Systembolaget också. Jag måste nog prova fler öl ur deras sortiment.

6 kommentarer:

 1. Stämmer.
  Mikkeler är ett mikrobryggeri från Köbenhamn, som har brandat sej som ett av dom mest innovativa bryggerier i landet.Förutan bryggeri har dom restauranger etc. Mycket spändande initiativ.
  PS: Forlåt mit svenska, är dansk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars, du skriver utmärkt svenska!

   Tack för informationen, jag har blivit väldigt nyfiken på Mikkeller!

   Radera
 2. Hej Elvis!

  Mikkeller är mitt favoritbryggeri! ALLT som de släpper håller mycket hög nivå och då släpper de ändå en hel del. Igår drack jag en "Årh Hvad ?!" Belgian Pale Ale, som är inspirerat av trappistölet Orval. Det var en "brettig" historia med tydliga toner av cola i både doft och smak.

  Tack för lunchtipsen! Middagsmöjligheterna är ju närmast oändliga i Stockholm, men jag brukar ha svårt för att hitta bra lunchställen när jag är i Stockholm. Bortsett från MD Matbaren så klart, men där kan man ju inte äta varje gång! :)

  /Martin

  http://champagne-bloggen.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul namn på deras Belgian Pale Ale. :-)

   Högt på lunchlistan står Speceriet, Gastrologiks bakficka. Om Speceriet är lika bra som för några år sedan blir det ett eget blogginlägg om det.

   Radera
 3. Håller med till 100%, drickar hellre denna än vanlig hof, tuborg etc testa "american dream" köper dom i lådvis som tar slutt snabbt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska ta bilen till Systembolaget idag och köpa ett par lådor själv. :-)

   Radera