onsdag 9 december 2015

Julbord på Operakällaren med några störande missar

I måndags var jag och åt julbord på Operakällaren tillsammans med min fru och ett annat par. Miljön på Operakällaren är oslagbar. Det är högt i tak med takmålningar och träinredning. Julstämningen infinner sig direkt.

Tyvärr är påslagen på vinerna skyhöga så vi nöjde oss med en flaska André Jacquart Cuvée Operakällaren, billigast på vinlistan men en odlare jag verkligen tycker om. Med lite mer rimliga påslag hade vi nog tagit en prestigechampagne.

De första serveringarna kom från köket. Först en underbar liten soppa som amuse bouche, sedan hummer och löjrom. Underbart gott, allting. Sedan följer några serveringar från julbordet och det imponerade inte lika mycket. Allt var OK eller bra men ingenting stack ut på ett positivt sätt. Sillen var lite tråkig, laxen lite torr, fiskpatén höll ICA-klass.

Lutfisken, som serverades direkt från köket, var däremot riktigt bra!

Trots att matsalen var halvfull den här måndagskvällen var servicen lite sömnig. Vi satt länge och hade avslutat “det småvarma”, den sista serveringen från julbordsbuffén, och gick sedan iväg till efterrättsbuffén i rummet intill. När vi kom tillbaka fem minuter senare stod våra tallrikar fortfarande kvar och servitrisen berättade förskräckt att vi hade missat ostserveringen som egentligen stod på tur. Vi hade alla plockat på oss en rad små efterrätter och valde därför att avstå ostarna. Jag ska också tillägga att efterrätterna och godiset höll högsta klass.


Det var mycket som var bra men också några missar som drar ner helhetsbetyget. Jag tycker att ett julbord på en Michelinrestaurang ska vara bättre än så här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar