måndag 14 november 2016

Champagnedelen av dryckesauktionen avslutad

Idag klubbades alla champagner på dryckesauktionen och de fem poster jag tipsade om i fredags gick alla kring utropspris. Liksom tidigare auktioner under hösten var det bra fart men den här gången var det inga slutpriser som var helt uppåt väggarna.

Även om slutpriserna var normala med svenska auktionsmått så är det dyrt att köpa champagne på auktion i Sverige. Ta Dom Pérignon 2002, en av de yngsta champagnerna på auktionen, som exempel. Den klubbades för 2.200 kr, precis över utropspriset på 2.000 kr. Med avgifter blir det 2.770 kr. Några knapptryckningar bort kan man köpa samma vin på Fine+Rare Wines i England för knappt 1.600 kr (inklusive VAT). Visst, man måste då frakta hem vinet till Sverige på något sätt men att någon i Sverige är beredd att betala 70 % mer än i England förstår jag inte.

Nu återstår en dryckesauktion i år och den går den 12-14 december. Det blir förresten den sista dryckesauktionen i Auktionsverkets regi. Efter nyår tar Bukowskis över och det ska bli intressant att se hur det kommer att påverka slutpriserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar