måndag 28 november 2016

Självklart ska det vara champagne till nyår!

En standardrekommendation från vinskribenter inför nyår är att inte dricka champagne vid tolvslaget. Det håller jag inte med om alls. Det finns ingen festligare dryck än champagne och vad skulle man annars fira med? Visst, om man tänker stå utomhus och dricka något ur plastglas samtidigt som man avfyrar raketer så kanske man inte ska dricka Krug men då kanske man inte ska dricka alkohol alls.

Nej, champagne ska det vara och se till att dricka den inomhus i bra champagneglas. Franska Vinlistan säljer förresten just nu ett av mina favoritglas för champagne för 900 kr per 6-pack. De funkar rätt bra som allroundprovarglas också och är en bra julklapp till någon vinintresserad vän.

Vad ska man dricka då? Ta din favoritchampagne eller följ någon av alla mina rekommendationer och gärna på magnum! Magnum är både bättre och extra festligt. Det finns mycket att välja på på Systembolaget, särskilt om man inkluderar beställningssortimentet. Jag köpte själv några Louis Roederer Brut Premier på magnum för någon månad sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar