tisdag 31 januari 2017

Jero till hustruns födelsedag

Jag har skrivit förr om att champagne är bäst på magnum men jerobaum (3-litersflaskor) är inte dumt heller. Det är ingen slump att formel 1-förarna brukade spruta och dricka champagne ur jero på prispallen. Efter att Moët & Chandon tog över efter Mumm som sponsor förra året bytte de, märkligt nog, till ett mousserande vin men fortfarande på jero.

Min fru ska ha en födelsedagsfest om några veckor och jag kände att det vore roligt att bjuda på champagne på jero. Det finns 19 champagner på jero i beställningssortimentet och det alternativ jag kan rekommendera där är Pol Roger Brut Réserve för rimliga 1.723 kr. Men jag ringde Franska Vinlistan och fick veta att de har Vilmart Grand Cellier på magnum och det avgjorde saken. Både min fru och jag älskar ju Vilmart. Jag köpte två för säkerhets skull.

2 kommentarer:

  1. Skulle beställ jero till min frus 40-årskalas och tänkte att jag skulle vara ute i god tid då det ej är säkert att importörerna har dessa flaskor i lager. Mycket riktigt fick jag negativt besked på Deutz-beställningen efter två veckor. Ny beställning av Pol Roger med två veckor kvar till festen. Tyst. Efter påstötningar skulle de kontakta importören. Slutade med att importören fick åka runt bland restauranger i Göteborg samma dag som festen för att leta jeros. Utan resultat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh nej! Min hustrus fest är om tre veckor men Franska Vinlistan har lovat att leverera i tid.

      Radera