onsdag 18 januari 2017

Kärt återseende av Tokara

När jag och min fru var på bröllopsresa i Sydafrika 2009 besökte vi några vingårdar i Stellenbosch. Jag minns tre besök: Meerlust, Rustenberg och Thelema. Thelema ligger vackert nära Helshoogte-passet i bergen mellan Stellenbosch och Franschhoek. När vi hade varit på Thelema såg vi att grannvingården Tokara hade en lunchrestaurang så vi stannade där för att äta lunch och det blev en riktigt fullträff. Riktigt bra mat och bedårande utsikt över sluttande vinodlingar.

Förra helgen gjorde vi ett återbesök tillsammans med en annan svensk familj och Tokara har blivit ännu bättre. De gör rätt bra viner också men det är restaurangen de är mest kända för. Alla som besöker Stellenbosch bör absolut göra ett besök. Dessutom är det nästan löjligt billigt: Förrätterna kostar cirka 80 kr och huvudrätterna 150 kr på den här topprestaurangen.

Jag ska också bekänna att vi syndade och tog in en flaska non-vintage Pol Roger till förrätten. Det kändes inte riktigt rätt att beställa in vin från ett annat land när man befinner sig i ett känt vindistrikt men det var gott. Sedan blev det Tokaras Cabernet Sauvignon till huvudrätten.


Vi åt inomhus men flyttade ut efter maten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar