Paul Bara är en aktad odlare från Bouzy som gör Pinotdominerade champagner. Comtesse Marie de France är hans prestigevin och är en ren blanc de noir. Det här var min sista 1998:a av det här vinet, men årgång 2000 finns i beställningssortimentet.
När man vill dricka champagne till kött, vilket ofta funkar alldelse utmärkt, är det bra att leta efter champagner med mycket Pinot Noir. Comtesse Marie de France är en typisk Pinotchampagne med massor av äpple på näsan och en brödig stil. Tänk er att sticka ner näsan i en skål med äpplen som står inne i brödbutik, ungefär så känns den. Det kanske inte låter så gott men den har en vinös stil som passar utmärkt till mat. Jag skulle till och med vilja säga att den vinner på att drickas till mat. Jag har läst andra nämna mineraler och flinta i sina provningsanteckningar av Comtesse men själv kände jag inget av det i 1998:an, däremot massor av frukt och en skön syra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar